24/10/2015

Over Beurs-Advies

Over ons

Beurs-Advies is een Nederlandstalige beleggingswebsite, opgericht in 2011, die gespecialiseerd is in het geven van uitstekende kooptips. De oprichter en eindredacteur (Dieter) heet al bijna 10 jaar ervaring in het schrijven van kwaliteitsvolle, glasheldere analyses, het verstrekken van duidelijk, begrijpelijk investeringsadvies en het vinden van ondergewaardeerde aandelen.

Alles bij Beurs-Advies gebeurt vanuit het moto: Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit en less is more.

De publicatie van Beurs-Advies noemt dan ook Crème de la crème.

Onze doelen

1. Mensen op een winstgevende manier begeleiden gedurende hun beursavontuur.
2. De voorbeeldportefeuille om de 5 à 7 jaar proberen verdubbelen (C.A.G.R. van ~11%/jaar).
3. De informatie-overload beperken en filteren zodat leden enkel het beste van het beste te zien krijgen.

Voordelen

Alles draait om kwaliteit bij Crème de la crème. Er worden geen honderden aandelen besproken zoals bij vele andere beursblaadjes. Wel worden aandelen en zaken besproken die effectief een meerwaarde zullen bieden voor de leden hun portefeuille en hun rendement. Het rendement van de voorbeeldportefeuille wordt trouwens open en bloot weergegeven op de site (als enige beursblad van de Benelux). We schamen ons dan ook niet voor eventuele verliezen of winsten die nog gaan komen. Een belegger wint namelijk niet altijd. Alles wat gedaan wordt bij Beurs-Advies staat in teken van de leden hun aandelenportefeuille: We willen dat onze leden zoveel mogelijk winst boeken met zo weinig mogelijk (totaal)risico. Onze leden kunnen met al hun beleggingsvragen bij Dieter terecht.

Oprichter en eindredacteur

Dieter is de drijvende kracht achter Beurs-Advies.

Op 13 jarige leeftijd geraakte hij gepassioneerd door de aandelenmarkt en besloot hij er zo veel mogelijk over te leren dankzij de positieve invloeden van zijn liefdevolle vader. 2 jaar later begon Dieter zijn eerste “handeltje”: “Beleggingsadvies” verschaffen aan beleggers in ruil voor 1 EUR per analyse.

Enkele jaren later deed Dieter 3 studentenjobs tegelijkertijd omdat hij het niet fair vond dat zijn ouders moesten opdraaien voor zijn kosten. Ook wou hij een spaarpotje opbouwen om zelf te beginnen met beleggen. Het overgrote merendeel (90%) van zijn kosten als student heeft hij dan ook zelf betaald terwijl hij zijn spaarpotje om te beleggen verder begon uit te bouwen. Ondertussen bleef hij ook zijn passie voor beleggen verder ontwikkelingen.

Een paar dagen voor hij 18 werd, wist Dieter zijn eerste Seeking Alpha artikel te publiceren. Het artikel ging over Harman International en noteerde een jaar later 100% hoger (ondertussen is het bedrijf van de beurs gehaald). Normaal gezien publiceert Seeking Alpha enkel artikels van mensen die ouder dan 18 zijn. Hierdoor is het zeer waarschijnlijk dat Dieter de jongste Seeking Alpha Contributor ooit werd. Seeking Alpha is een website met meer dan 12 miljoen bezoekers per jaar. Momenteel werden zijn 80 artikels al meer dan 300.000 keer gelezen en werden 6 van zijn artikels geselecteerd voor “Seeking Alpha PRO”.

Gedurende de laatste jaren heeft Dieter de kans gekregen om IJsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Hongarije te bezoeken. Voornamelijk door één van zijn beste vrienden (Richard) die Chief Director Officer is van een wereldspeler in de herverzekeringssector. Richard is op veel vlakken echt een mentor geweest voor Dieter en heeft zelfs een paar van zijn artikels gelezen en verbeterd alvorens ze gepubliceerd werden.

Later studeerde Dieter af aan de Artevelde Hogeschool te Gent, met een diploma: Bedrijfsmanagement: Internationaal ondernemen. Voor zijn studies heeft hij 4 maanden aan de Audencia Business School gestudeerd te Nantes (Frankrijk) en heeft hij een internationale stage gedaan van 3 maanden in Curaçao.

Zoals u kunt zien, heeft Dieter (met vallen en opstaan) al bijna 10 jaar ervaring op de beurs en is hij van jongs af aan ondergedompeld geweest in de financiële wereld.

Met Beurs-Advies wilt Dieter vooral mensen aan het beleggen krijgen, ze bijstaan tijdens hun beursavontuur en op die manier een win-win creëren op lange termijn. Voor Dieter is er geen leuker gevoel in de wereld dan iemand kwaliteitsvol advies te geven in ruil voor een faire vergoeding.

Abonneren kan al vanaf 25 euro per maand. Klik hier en geniet onmiddellijk van zijn kooptips.