11/02/2016

Boeken

“Wijsheid is macht” zeiden de Romeinen al honderden jaren geleden. Dit blijft actueel. Wie te lui is om te lezen en bij te leren zal nooit rijk of machtig worden. Het is niet voor niets dat ik alle beleggers aanspoor om echte leermachines te worden die constant bijleren.

Sommige mensen spenderen het merendeel van hun leven (40 jaar of langer) om kennis en expertise te vergaren over een bepaald onderwerp. Lijkt het dan niet slim om het meesterwerk van deze mensen (ergo: hun boek) te lezen en op die manier hun kennis te absorberen? Door een simpel boek te lezen kan men tot 40 jaar ervaring in een paar dagen bijleren. Knap toch? Wist u trouwens dat wie gemiddeld 20 boeken leest over een onderwerp, ongeveer evenveel weet als een professional of een academicus die er zogezegd expert in is?

Een goed boek met een waarde van 24 EUR (de boekwaarde) kan ons ontzettend veel bijbrengen. De kans is groot dat we onze 24 EUR meermaals terugverdienen (de intrinsieke waarde is veel groter dan de boekwaarde). Wees dus slim: Investeer eerst in uzelf (en lees een boek) alvorens u belegt in aandelen.

Op deze pagina kunt u gemakkelijk volgen welke (financiële) boeken ik aan het lezen ben/gelezen heb.

The Little Book Of Sideways Markets

100% Complete
256 of 256 pagina's
Schitterend boek omtrent de huidige toestand van de markten.

Zeer actueel in het huidige klimaat en een must read voor iedere belegger die de markten beter wilt begrijpen.


Money Master the Game

100% Complete
688 of 688 pagina's
Tony Robbins interviewt de beste beleggers aller tijden en doet uit te doeken hoe u een portefeuille kunt opbouwen die altijd winstgevend is.

Op zoek naar financiële vrijheid? Dit boek bevat een schat aan informatie.


John Neff On Investing

100% Complete
288 of 288 pagina's
John Neff is waarschijnlijk één van de beste beleggers ter wereld. Hij is misschien onbekender dan legendarische belegger Warren Buffett maar hij is minstens evengoed (of zelfs beter!) dan Meneer Buffett.

John Neff maakt indruk. Hij wist de S&P 500 met meer dan 2000% te kloppen gedurende zijn carrière.


Anti Fragile

100% Complete
426 of 426 pagina's
Nassim Taleb is een genie. Hoe hij redeneert en nadenkt is ongelooflijk uniek. Een echte topper.

Uw kijk op de wereld en financiële markten zal veranderen dankzij Nassim Taleb


The most important thing: Uncommon Sense for the Thoughtful Investor

100% Complete
200 of 200 pagina's
Het boek dat de beurs-advies filosofie het best omschrijft. Mijn ultieme favoriet op vlak van beleggen. Een must-read.

Lees mijn favoriete boek omtrent beleggen, nu!


Iedereen Belegger

100% Complete
304 of 304 pagina's
Indien u twijfelt om te beginnen met beleggen, of u afvraagt waarom er zoveel mensen zo enthousiast zijn over de beurs, dan is dit het enige boek dat u van mij hoeft te lezen. De auteur legt alles simpel, helder en gestructureerd uit. Na het lezen van dit boek is het zo goed als onmogelijk dat u NIET zult willen beginnen met beleggen.

Het enige boek dat u als belegger hoeft te lezen om weer jaren voort te kunnen


Predictably Irrational

100% Complete
348 of 348 pagina's
Geeft weer hoe irrationeel we allemaal zijn. Zeer interessante materie voor mensen die zich willen verdiepen in het (domme/irrationele) menselijke gedrag. Tot nu toe zeer amusant en informatief tegelijkertijd.

Krijg een voorsprong op de maatschappij en ontdek hoe mensen echt in elkaar zitten


One Up On Wall Street

100% Complete
304 of 304 pages
Schitterend boek van waarschijnlijk één van de beste money managers aller tijden. Peter Lynch beschrijft in het boek hoe we allemaal het potentieel hebben om 10 baggers te vinden. 10 baggers zijn aandelen die maal 10 kunnen gaan en daardoor het rendement van de portefeuille drastisch omhoog kunnen tillen.

Ontdek hoe u zelf aandelen kunt vinden die maal 10 kunnen gaan


Rule #1

100% Complete
320 of 320 pages
Phil Town is een self-made multimiljonair en geeft beleggers in zijn boek een strategie die hen 15% per jaar zou moeten opleveren. Eerst legt hij uit hoe we de toekomstige waarde van bepaalde topaandelen kunnen bepalen en hoe we vervolgens de huidige instapkoers kunnen berekenen. Op het einde van het boek wordt een deel technische analyse besproken die ontzettend interessant is.

Verdien 15% per jaar met Rule #1


The Big Short

100% Complete
270 of 270 pages
Dit is een boek waar ik persoonlijk echt van genoten heb. Dit boek gaat over de andere kant van de financiële crisis, over de mensen die er rijk van werden en over de praktijken achter de schermen waar de media niet over rapporteert. Dit boek wordt binnenkort verfilmd met acteurs zoals Brad Pitt in de hoofdrol. Logischerwijs is dit een must-read indien u inzicht wenst te krijgen over de financiële crisis.

Laat u niet meer vangen: Kom te weten hoe de financiële crisis echt ontstaan is


The Little Book That Still Beats The Market

100% Complete
208 of 208 pages
Dit was één van de eerste boeken die ik ooit las over beleggen. Het heeft mijn strategie enorm beïnvloed en het blijft één van mijn favoriete boeken omtrent beleggen. Indien u graag de markt wenst te verslaan en schitterende returns wenst te behalen, dan is het vanzelfsprekend dat dit boek niet mag ontbreken in uw bibliotheek.

Wenst u de markt te verslaan? Vanaf nu kan het


The Inteliggent Investor

100% Complete
304 of 304 pages
Benjamin Graham was de stichter van het 'valuebeleggen' en was de mentor en leerkracht van Warren Buffett. Warren Buffett werd later de rijkste man ter wereld simpelweg door slim te beleggen. Het boek van zijn mentor is dan ook niet te onderschatten en is zijn gewicht in goud waard.

Leer nu (net zoals Warren Buffett) de beleggingsregels van de beste mentor ter wereld


Losing My Virginity

100% Complete
588 of 588 pages
Richard Branson is een self-made miljardair en is eigenaar van de Virgin-group. Moet ik er een tekening bij maken? Een autobiografie van een miljardair is ALTIJD waardevol.

Kom alles te weten over een van de meest interessante miljardairs van de planeet en krijg extra inzicht in de Virgin Group


The Essays of Warren Buffett

100% Complete
352 of 352 pages
Aan de hand van de brieven aan de aandeelhouders van Warren Buffett legt de auteur uit hoe beleggers en managers moeten omgaan met bepaalde situaties. Ook worden bepaalde termen in het jargon van de economie en het bedrijfsleven glashelder uitgelegd. Een geavanceerd boek voor mensen die hun wijsheid over bedrijven en beleggen naar een hoger niveau willen tillen.

Til uw beurskennis naar een hoger niveau en word PRO


The Richest Man in Babylon

100% Complete
196 of 196 pages
Indien u uw kinderen 1 boek wilt laten lezen over geld, dan is het dit boek. Zoveel wijsheid verpakt in zo weinig pagina's (nog geen 200). Dit boek kan ik niet genoeg aanraden indien u uw vermogen wilt laten groeien en eindelijk rijk wilt worden (mentaal en fysiek). Het boek staat vol schitterende parabels en metaforen die u een wow effect meegeven.

Ontdek waarom de mensen van Babylon de rijkste en meest welvarende mensen van hun tijd waren


Elon Musk

100% Complete
392 of 392 pages
Elon Musk is ongetwijfeld een icoon. Het is de eerste man ooit die drie bedrijven opstartte en ze onmiddellijk kon uitbouwen tot bedrijven die meer waard zijn dan een miljard USD. Zijn autobiografie leest dan ook als een echte roman en het lijkt wel een fictief verhaal. Een prachtig inspirerend boek over een uitzonderlijke ondernemer.

Kom alles te weten over Elon Musk en Tesla en krijg een uniek voordeel ten opzichte van andere Tesla-beleggers


Abundance

100% Complete
412 of 412 pages
Heeft u zich ooit al zorgen gemaakt over uw kinderen en de toekomstige generaties? De wereld is fucked up, right? Gaat er nog voldoende drinkbaar water zijn? Zal er genoeg eten zijn voor ons allemaal? En hoe zit het met ons energieverbruik? In dit schitterende wetenschappelijk onderbouwde boek worden tal van voorbeelden aangehaald die bewijzen dat de toekomst van de mensheid er feitelijk goed uitziet en dat we vandaag alle technologie en mogelijkheden beschikbaar hebben om ELK wereldprobleem onmiddelijk van de baan te ruimen. Er is dus geen tekort, in tegen deel, er is een overschot (abundance) van alles. Dit is een must-read voor beleggers omdat het belangrijk is een realistisch en vooral optimistisch wereldbeeld te hebben.

Krijg een realistische kijk op de wereld en kom te weten welke sectoren en industrieën de toekomst zullen bepalen


Charlie Munger: The Complete Investor

100% Complete
224 of 224 pages
Charlie Munger is volgens mij een NOG betere belegger dan Warren Buffett. Charlie Munger's manier van denken en zijn manier om dingen uit te leggen zijn fenomenaal. Het boek blaast je weg met inzichten die in feite enorm simpel maar tegelijkertijd zeer origineel en zeer relevant zijn. Een must-read voor elke belegger die zichzelf serieus wilt nemen. Elke pagina bevat een goudmijn aan levens- en beurswijsheid.

De partner van Warren Buffett is volgens mij nog beter dan Warren. Dit boek komt in mijn top 3 te staan van lievelingsboeken


Relentless

100% Complete
224 of 224 pages
Aan de hand van sportvoorbeelden en atleten legt Tim S. Grover op intrigerende manier uit hoe men de beste versie van zichzelf kan worden. Welke mentaliteit er nodig is om een echte topper te worden en wat je ingesteldheid moet zijn om het echt te maken. Dit is zonder twijfel mijn lievelingsboek aller tijden. Indien u vast zit in uw leven of een dipje meemaakt dan moet u dit boek sowieso lezen. Het zal wonderen verrichten.

Het meest motiverende en meest cruciale boek voor iedereen die “meer” wilt in zijn leven dan het status quo


…. meer binnenkort ….